The Omnivore's Dilemma - The search for a perfect Meal in a fast-food world
Verlag | Bloomsbury Trade |
Auflage | 2011 |
Seiten | 464 |
Gewicht | 324 g |
Artikeltyp | Englisches Buch |
ISBN-10 | 1408812185 |
EAN | 9781408812181 |
Bestell-Nr | 40881218UA |
Das Standardwerk über vernünftige Ernährung
Der Mensch gehört von der Konsititution seiner Verdauungsorgane her zu den Omnivoren, den Allesfressern. Das war in der Evolution sicherlich nützlich. Doch das heutige Überangebot von Nahrungsmitteln in Supermärkten und Schnellrestaurants bringt nicht nur ihn selbst körperlich an den Rand des Abgrunds, sondern ruiniert auch noch seinen Lebensraum und sein soziales Umfeld. Mit Biss und investigativer Recherche sieht sich Pollan um, wie unsere Nahrungsmittel hergestellt und verarbeitet werden, vom Maisfeld über Cheeseburger mit Pommes bis zum Öko-Menü. Er öffnet uns die Augen für unser gestörtes Essverhalten und für den Weg zurück zu Einfachheit und Genuss.
The startling truth behind the food we consume in the twenty-first century
The startling truth behind the food we consume in the twenty-first century
What shall we have for dinner? Such a simple question has grown to have a very complicated answer. We can eat almost anything nature has to offer, but deciding what we should eat stirs anxiety. Should we choose the organic apple or the conventional? If organic, local or imported? Wild fish or farmed? Low-carb or low-cal? As the American culture of fast food and unlimited choice invades the world, Pollan follows his next meal from land to table, tracing the origin of everything consumed and the implications for ourselves and our planet. His astonishing findings will shock all who care about what they put on their plate.
Rezension:
'Beautifully written and shocking investigation of what slips into the swelling American stomach ... entertaining and eloquent' Daily Telegraph